Winterlicht

WINTERLICHT – Dineren op Pampus

Wegens succes verlengt! 2, 3, 4, 9, 10 & 11 februari opent het fort weer haar deuren. Koop hier je kaarten.

 

Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus in de maanden november en december het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, geniet van het donkere bier van Brouwerij Pampus en winterse gerechten bereid met duurzame ingrediënten afkomstig van lokale leveranciers binnen de Stelling van Amsterdam.

Winterlicht begint aan boord van de MS. Sailboa, een motorklipper die je in zo’n veertig minuten over het donkere IJmeer naar Forteiland Pampus brengt. Op het eiland aangekomen zie je in de verte de lichtjes van Amsterdam en Almere. Op het centrale plein van Pampus brandt een kampvuur en serveren we glühwein.

De avond wordt vervolgd in het historische fort vol duistere gangen, indrukwekkende koepels en verborgen kamers. In een drietal fortkamers serveren onze koks hartverwarmende voorgerechten. De bar is geopend voor een goed glas wijn of een winters glas bier van brouwerij Pampus.

Na deze culinaire rondgang verwelkomen we je in het behaaglijke restaurant, waar de houtkachel al brandt. Hier serveren we een winters hoofdgerecht. Onze chefkok kookt met producten van binnen de Stelling van Amsterdam: op kleine schaal geproduceerd, met oog voor kwaliteit en zo duurzaam mogelijk. Na het hoofdgerecht serveren we een grand dessert om samen te delen.

Sluit de avond af met een pittige, duurzame espresso en een glas ‘Muier’ schippersbitter. Het kampvuur brandt de hele avond, voel je vrij om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen of een fijn plekje bij het vuur op te zoeken, tot MS. Sailboa de terugtocht naar IJburg aanvaart.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Winterlicht is in de periode van 3 november tot en met 17 december geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden.

Het veer vanaf IJburg vertrekt om 18.30 uur stipt. Rond 23.30 heb je weer vaste grond onder de voeten.

Het veer wacht niet, wees op tijd!

Een ticket voor Winterlicht kost € 57,50 (€ 12,50 voor de retourvaart IJburg – Pampus, € 10,00 erfgoedbijdrage en € 35,00 voor het driegangendiner inclusief welkomstdrankje).

Koop hier je kaarten