Zeiljacht Charwill

De Charwill is te huur voor dagtochten op het Markermeer! Deze prachtige klassieker van het ontwerp van William Hand, nu een van de mooiste zeiljachten van Nederland, werd gebouwd in 1921.

Uw gastheer en schipper Ron heeft het schip nadat hij haar over de Atlantische Oceaan vanuit Amerika heeft overgevaren eigenhandig gerestaureerd en weer in de vaart gebracht. Na jaren restaureren maar ook genieten van zeiltochten met de familie naar o.a. Denemarken en Zweden wordt het jacht nu ook beschikbaar voor u!

Monster aan met z’n tweeën, of met een gezelschap van maximaal 10 personen. Opstap IJburg, de route wordt overlegd met de schipper en is mede afhankelijk van de omstandigheden. Ron vertelt graag over de oceaanoversteek en de restauratie, maar er wordt natuurlijk ook gezeild! Het is mogelijk tijdens het zeilen aan boord te lunchen of om bijvoorbeeld een stop te maken in Volendam, Muiden of bij Forteiland Pampus. Na afloop is er tijd voor een borrel en (nog meer) sterke verhalen 😉

Een dag zeilen met de Charwill, opstap vanaf 9:00 en weer terug om ca 17:00 en een klein borreltje achteraf kost € 1500,- inclusief BTW. Heeft u specifieke wensen voor een dagindeling, catering, bestemming of andere invulling? Vraag het ons!

Van 27 mei tot en met 5 juni vindt de Dutch Water Week plaats. In deze periode worden de Allianz Regatta en de Hempel World Cup Series gezeild op het water tussen Amsterdam en Almere. De wedstrijden zijn het beste te volgen vanaf het water, de mooiste mogelijkheid is misschien wel om dit te doen vanaf een klassiek zeiljacht! Schipper Ron heeft in verschillende klassen wedstrijd gezeild en legt graag uit welke tactieken zichtbaar zijn en hoe de wedstrijd verloopt. In dezelfde periode wordt op Forteiland Pampus het festival Proef Pampus gehouden. Helemaal in het teken van de Dutch Water Week! De mogelijkheid bestaat om de zeildag en het bekijken van de zeilwedstrijden te combineren met een bezoek aan Proef Pampus.