Marker Wadden

In het voorjaar van 2022 wanneer de vogeltrek begint starten we met onze salonboot Elvira weer met onze dagexcursies van Amsterdam IJburg naar de Marker Wadden. Dit unieke nieuwe natuurgebied bruist van het leven, het is een paradijs voor planten, insecten, vissen en vogels. Hou de website en nieuwsbrief in de gaten voor data en start (voor)verkoop. U kunt dit programma ook privé boeken met uw gezelschap op andere dagen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vogelliefhebbers opgelet: Tijdens de vogeltrek is het een drukte van jewelste in de lucht van de Marker Wadden. Vogels vliegen af en aan. Dit is de kans om grote groepen vogels en zeldzame exemplaren te spotten zoals de blauwborst die naar het warme zuiden vertrekt maar ook de eerste vogels uit Scandinavië zoals de koperwiek, zanglijster en kramsvogel die dit mooie gebied weten te vinden.

Verken de Marker Wadden via de verschillende wandel en vlonder paden met een totale lengte van 12 kilometer. Vanaf de haven kun je uit één van de wandelroutes kiezen. Begin je wandeling vanuit de uitkijktoren de Steltloper. Neem je verrekijker mee en spot de verschillende vogelsoorten vanuit ‘e’en van de vogelkijk hutten. Er zijn op de marker Wadden al meer dan 120 verschillende soorten vogels gespot!

Programma

Programma: 10:30 vertrek; bij aanvang koffie met gebak. We serveren een voorverpakte lunch, die tijdens het varen of tijdens het bezoek aan land kan worden genuttigd. Aankomst Marker Wadden: 12:30.

We blijven 3 uur op de Marker Wadden. Tijd genoeg voor een korte of lange wandeling, het bezoekerscentrum en restaurant op de eilanden.

15:30 Vertrek richting Amsterdam. Tijdens de terugvaart worden verschillende borrelhapjes geserveerd, en is de bar geopend! Aankomst Amsterdam IJburg: 17:30.

De kosten bedragen € 69,50 voor volwassenen en € 49,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Dit is inclusief gebiedsbijdrage voor Natuurmonumenten. Als het niet door kan gaan (bijvoorbeeld door weersomstandigheden) storten wij uw geld terug.

LET OP: opstap en afstaplocatie is aan de Bert Haanstrakade 1051 Amsterdam IJburg, aan de buitenkant van de sluis.

Met mooi weer, neem zonnebrand, pet en zwemkleding mee voor een heerlijke verkoeling op het strand achter het Paviljoen!

Groepen

Groepen kunnen ook een privéboot huren. We informeren je graag over de mogelijkheden via info@navigoamsterdam.nl, of bel Bel 020-4278888.

Reserveren

Conform de huidige corona regels vragen wij personen vanaf 13 jaar bij het aan boord stappen de QR-code uit de Corona app of de papieren versie te tonen. Helaas mogen wij gasten zonder dit bewijs niet meenemen aan boord. Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens het aan boord komen en van boord gaan en wanneer u zich verplaatst aan boord. Lees hier ook onze Corona pagina.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook.
Ja, ik blijf graag op de hoogte van de vaartochten naar de Marker Wadden: