School – Muiderslot & Pampus

Ontdek de Nederlandse geschiedenis per boot!

Het schooluitje duurt ruim 4 uur (waarvan 2,5 uur op locatie), inclusief boottocht en spellen, speurtochten of rondleiding op één van de te bezoeken bestemmingen. Forteiland Pampus en Kasteel Muiderslot zijn onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast een standaard bezoek, kunnen wij programma’s aan op maat maken, met activiteiten of lessen aan boord, lunch en aangepaste vertrektijden of -locatie. Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Kasteel Muiderslot – Ontdek de Middeleeuwen

Het Muiderslot is een echte middeleeuwse waterburcht met een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten. Het Muiderslot werd gebouwd in 1285 in opdracht van Floris V. en in de Gouden Eeuw woonde de schrijver P.C. Hooft er. Het Muiderslot is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en staat op de Werelderfgoedlijst. Tijdens een bezoek ontdek je alle torens en kamertjes van het kasteel en leer je van alles over ridders en de Middeleeuwen. Er is keuze uit diverse lespakketten, rondleidingen en extra activiteiten.

Basisonderwijs || Middelbaar onderwijs

Forteiland Pampus

Forteiland Pampus is verrassend, spannend en leerzaam. Een verdedigingswerk dat meer dan 100 jaar is en bewoond werd door soldaten en fortwachters. Forteiland Pampus is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en staat op de Werelderfgoedlijst. Leer tijdens het bezoek alles over het leven op Pampus en waar de term “voor Pampus liggen” vandaan komt.

Interactieve tour Pampus Xperience

De interactieve tour ‘Pampus Xperience’ neemt jullie mee op reis door de tijd en de verschillende ruimtes in het fort. In de Pampus Xperience beleef je het verleden. Geratel van machines, kanonschoten: Pampus leeft! De eetzalen, slaapvertrekken en werkruimtes van een eeuw geleden zijn weer tot leven gebracht via multimedia. Er is dus geen gids of extra uitleg nodig. In de Xperience is het mogelijk diverse games spelen.

Andere actviteiten

Op Pampus zijn niet alleen diverse speurtochten uigezet, er kunnen ook andere groepsactiviteiten worden georganiseerd op maat. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op.

Tarieven

Tarieven Pampus
Basisonderwijs & BSO: Bij 50 personen of meer € 14,50 pp.

Middelbaar onderwijs: € 14,50 pp.
Prijzen voor kinderen en begeleiders zijn gelijk en inclusief toegang tot Pampus.

Tarieven Muiderslot
Basisonderwijs: € 16,50 pp. Minimaal 1 begeleider per 8 leerlingen.
Middelbaar onderwijs: € 16,50 pp. Minimaal 1 begeleider per 12 leerlingen.
Tarieven leerlingen en begeleiders zijn gelijk en inclusief toegang tot het Muiderslot.

Educatie

Zowel Forteiland Pampus als Kasteel Muiderslot sluiten goed aan bij de lessen over de Nederlandse geschiedenis; op het gebied van de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw en de Nederlandse verdedigingswerken.

Voor beide locaties is lesmateriaal beschikbaar dat u in de les ter voorbereiding op het schoolreisje kan gebruiken. Het is ook mogelijk tijdens de vaartocht een les aan boord te organiseren, een verhalenverteller mee te nemen, of opdrachten uit te laten voeren!

Vervoer

Veerdienst Amsterdam vertrekt vanuit de haven van Amsterdam IJburg. De haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of per fiets. Groepen die per touringcar komen, kunnen direct naast de afvaartplek afgezet worden. Voor scholen gelden zeer voordelige tarieven voor openbaar vervoer. Deze informatie kunt u bij ons opvragen. Buiten de vaste dienstregeling kan ook worden afgesproken om 09:00 of om 13:30 uur.

Er kan ook worden afgesproken voor vertrek vanuit de Almeerse haven Marina Muiderzand. Informeer naar de voorwaarden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een schooluitje met Veerdienst Amsterdam, neem contact met ons op via het formulier of telefoon (020 – 427 8888).

STEL JE VRAAG

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Telefoonnummer

    Onderwerp

    Bericht