Winterlicht

WINTERLICHT – Dineren op Pampus

Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, geniet van het donkere bier van Brouwerij Pampus en winterse gerechten bereid met duurzame ingrediënten afkomstig van lokale leveranciers binnen de Stelling van Amsterdam.

Winterlicht begint aan boord van de MS. Sailboa, een motorklipper die je in zo’n veertig minuten over het donkere IJmeer naar Forteiland Pampus brengt. Op het eiland aangekomen zie je in de verte de lichtjes van Amsterdam en Almere. Op het centrale plein van Pampus brandt een kampvuur en serveren we glühwein.

De avond wordt vervolgd in het historische fort vol duistere gangen, indrukwekkende koepels en verborgen kamers. In een drietal fortkamers serveren onze koks hartverwarmende voorgerechten. De bar is geopend voor een goed glas wijn of een winters glas bier van brouwerij Pampus.

Sluit de avond af met een pittige, duurzame espresso en een glas ‘Muier’ schippersbitter. Het kampvuur brandt de hele avond, voel je vrij om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen of een fijn plekje bij het vuur op te zoeken, tot MS. Sailboa de terugtocht naar IJburg aanvaart.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het veer vanaf IJburg vertrekt om 18.30 uur stipt. Rond 23.30 heb je weer vaste grond onder de voeten.

Het veer wacht niet, wees op tijd!

Koop hier je kaarten