Veerdienst Amsterdam

Vaargebied

We hebben een ruim vaargebied: we komen regelmatig op het IJ, IJmeer, de Amstel, Vecht, IJsselmeer & Randmeren, Spaarne en Zaan. In overleg kunnen we jullie ophalen en afzetten op diverse locaties in dit gebied. Ook kun je het programma combineren met een bezoek aan een van de bijzondere locaties in ons vaargebied, zoals het Oostelijk Havengebied van Amsterdam (architectuur), de Zaanse Schans, Forteiland Pampus of het Muiderslot. Onderstaand vind je voorbeelden van een aantal mogelijke routes.

IJmeer

Een populaire bestemming is het IJmeer. Je kunt hiervoor onder andere opstappen bij Amsterdam CS, Amsterdam IJburg, of Almere. Onderweg geniet je van het weidse uitzicht en het cultureel erfgoed. Midden op het meer kan het volume van de muziek omhoog. Aan de horizon zie je de skyline van Amsterdam, Vuurtoreneiland, Forteiland Pampus en Kasteel Muiderslot. Bijzondere Hollandse luchten en de mooiste zonsondergangen staan regelmatig op het menu.

Oude stad & haven

Onze schepen zijn te groot voor de grachtengordel. Om toch de oude stad te kunnen zien, is het mogelijk om de vaartocht te laten beginnen op de Amstel. We draaien vlak voor de Stopera de Nieuwe Herengracht op en komen langs het Scheepvaartmuseum en Nemo, via het Oosterdok, in de oude haven uit. De Magere Brug en de bruggen in de Nieuwe Herengracht worden voor ons geopend.

We kunnen ook proeven aan een volstrekt andere sfeer, door bij Nieuwendam naar binnen te varen. Vanaf het IJ varen we eerst langs een groot park, het lijkt alsof we door een bos varen. Vervolgens komen we dicht langs een aantal prachtige woonboten. Aan het eind is de draaikom voor de Nieuwendammersluis, hier bestaat het decor ineens uit oud-Hollandse dijkhuizen!

Rondje vecht

In de omgeving van Amsterdam wordt de mooiste mix van verschillende werelden gevormd door het “rondje Vecht”. Op deze route, die begint en eindigt in de haven van Amsterdam, varen we langs IJburg en Durgerdam, het IJmeer, Pampus, Muiderslot, rivier de Vecht tussen Muiden en Weesp, Smal Weesp, Driemond en Diemen, om vervolgens op de Amstel uit te komen. Langs het Amstel Hotel, Carré en de Magere Brug, varen we via de Nieuwe Herengracht naar het Oosterdok en de haven.

Naar de Zaanse schans

Dit is een gevarieerde tocht vanaf Amsterdam naar een van de beroemdste historische locaties van Nederland. Langs de uitgestrekte havens met zijn zeeschepen en scheepswerven gaan we de Zaan op en varen we door Zaandam. Via de sluis en verschillende bruggen komen we bij de Zaanse Schans. Hier kun je behalve de Zaanse molens en de Zaanse huisjes, ook het Zaans Museum en het Verkade Paviljoen bezoeken.

Klein vaartwater

Groot vaartwater

Plattegrond

Lorem ipsum dolor sit amet. Ex laborum totam ea maxime sunt ut nemo libero sit nemo aliquid. Id dicta rerum ut galisum veritatis qui rerum ipsum. Non quibusdam internos non minus voluptatibus At omnis culpa qui perspiciatis consequuntur! Ea doloribus fuga quo nostrum eveniet aut temporibus adipisci ut libero voluptatibus?

Lorem ipsum dolor sit amet. Ex laborum totam ea maxime sunt ut nemo libero sit nemo aliquid. Id dicta rerum ut galisum veritatis qui rerum ipsum. non quibusdam internos non minus voluptatibus At omnis culpa qui perspiciatis consequuntur! Ea doloribus fuga quo nostrum eveniet aut temporibus adipisci ut libero voluptatibus?

Lorem ipsum dolor sit amet. Ex laborum totam ea maxime sunt ut nemo libero sit nemo aliquid. Id dicta rerum ut galisum veritatis qui rerum ipsum. Non quibusdam internos non minus voluptatibus At omnis culpa qui perspiciatis consequuntur! Ea doloribus fuga quo nostrum eveniet aut temporibus adipisci ut libero voluptatibus?